lauantai 19. toukokuuta 2012

Pyöräillen

Olen jo pitkään haaveillut uudesta pyörästä. Toisaalta en ole nähnyt uuden ostossa mitään järkeä, koska vanha on aivan mainio. Ainoa rikkoontunut osa on jalka, mutta se ei varsinaisesti vaikuta vekottimella liikkumiseen.
Päätin kuitenkin toteuttaa haaveeni omalla tavallani. Siis maalaamalla nykyisen pyöräni saan uuden(aukotonta logiikkaa).  :D
Tästä lilasta hirvityksestä siis lähdettiin liikkeelle.

Vanha pyörä

Muutamalle tuttavalle piti ilmoittaa prosessin alussa, etten ole maalamassa hippipyörää talomaalilla, vaan käytän ihan spraymaaleja ja aijon laittaa lakkaa ainakin runkoon. Vaikka kuviointi sabluunoissa olikin perhosia ja kukkia, niin rauhan symbolit niistä puuttuivat. Eivät ne olisi ihan meikäläisen mieleen olleetkaan. Eivätkä valitsemani väritkään muistuta Jamaikan lippua. Valkoista, vihreää ja mustaa.



Se oli se vanha pyörä

Muutaman päivän uurastus auringossa ja toisinaan tuulessa, pari kirosanaa ja useampi ihmettely palkittiin seuraavalla lopputuloksella. Rikkoutunut jalkakin rälläköitiin pois ja tilalle laitettiin uusi.
Olen tyytyväinen, vaikka apurini hieman naureskelivatkin. Uskon vakaasti myös, että prosessin työnvalvoja(kävi parikertaa katsomassa, että homma toimii) on myös tyytyväinen lopputulokseen.

Uusi uljas fillarini



Arvoisa työnvalvoja

Fillaria kasatessa tuli runkoon muutama pikku kolhu, joten vielä on tiedossa hieman maalausta. Onneksi oli tämä pitkä viikonloppu, niin sain homman tehtyä rauhassa.

torstai 10. toukokuuta 2012

Keijut vaihtoon 3/4

Eilen tuli keijuvaihdon kolmas kirje. Tällä kertaa sen oli täyttänyt Carita/Pipaiita kaikenlaisilla ihanuuksilla.

3. Kuori
Mo Manning: Baby Fairy with Ladybug
Kukkia, nauhaa, muutama teksti ja paljon papereita.

Tuotos


Ajattelin ensin, että väritän kuvat ja kokoan kortin myöhemmin ihan rauhassa. Kuinkas kävikään. Siinä minä istuin, kuin tatti p***assa korttia vääntäen vielä pitkään värittelyn jälkeenkin. 
Laitoin Keijun siipiin ja pistepirkkoihin ekstraa glossy accentin muodossa ja kiroilin, kun hyvän pinnan saamiseksi pitää odottaa tovi jos toinenkin. 



Yksi pirkoista pääsi eteen ja toinen taustaa koristamaan. Kortin sisällä vilistää niitä jonoksi asti. Tuotos on kuulema ällö söpö(totta). Itselleni jäi päälimäiseksi miete: "Mennäänkö kesällä särkkikseen?" Sieltähän löytyy leppisjuna ja vauhtimato. Mahtavatko päästää isoja lapsia ko. laitteisiin... :D

Seuraavaksi onkin vuorossa minun kokoama kuori, joten taidankin painua tästä pakkailemaan.

lauantai 5. toukokuuta 2012

Keijut vaihtoon 2/4

Vaihdon toinen kuori saapui heti vappuhulinoiden jälkeen. Outi, Papin askartelut -blogin takaa, oli ladannut kirjeeseen aivan hurjan määrän inspiroivia materiaaleja. Oli todella haastavaa päättää mitä käyttäisi ja miten.

2. Kuori
Leimakuva: Keiju(tietysti)
Kuviopapereita, "postimerkkejä", kuvia hyönteisistä, nauhoja, kangasta, haaraniittejä, Play -tiketti, lehtiä, persikan värisiä(muovisia?) kikkareita ja kangas-, paperi- ja messinkikukkia.


Ryhtyessäni tekemään näistä lukuisista materiaaleista korttia huomasin erään asian. Kortit, joita normaalisti väsään ovat aika minimalistisia koristeiden suhteen tai niin ainakin uskottelen itselleni. Siksi varmaan koin luomisen alkuunsa aika hankalaksi.  Kun viimein olin päättänyt minkälaisen kortin aijoin tehdä, alkoi muutkin ajatukset selkeytyä. Kaikki suunnitelmat eivät kuitenkaan tulleet automaatiolla kirkkaiksi, joten päätin luottaa sokeasti sanontaan "Työ tekijänsä opettaa".

Tein siis mekaanisen liukukortin. Tämä oli väsäämistäni korteista ensimäinen laatuaan, jossa muutama koristus(Play-tiketti) liikkuu korttia pitkin sisäosaa liuuttaessa. Pakko myöntää, että liukuu aika huonosti, mutta annan sen itselleni anteeksi. Lopputulos on kuitenkin aika kiva ja leimakuvan väritykseen olen huisin tyytyväinen. Keijun asenteellisuus on muutenkin mieleeni. Mikäli lukijoista joku tunnistaa tämän kuvan ja muistaa valmistajan, niin tulisin enemän kuin iloiseksi niistä tiedoista. Vielä tällä hetkellä kutsun kuvaa nimellä Pastoroitu Keiju Warrior. :)
 Tuotos



Teksi uupuu vielä sisäosasta, koska en tiedä kenelle, koska ja missä tilanteessa sen ojennan.
Samettinen köynnösteippi oli mukavasti niin pitkä, että ylettyi koristamaan myös takaosaa. Tässä taitaakin ensimäistä kertaa näkyä tuo etikettini, jollaisia olen ryhtynyt kylvämään korttejeni taustoihin.
Nyt voin jälleen jäädä innolla odottelemaan muiden tuotoksien näkemistä ja toki uutta kuorta/haastetta.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...